CARINA SETH ANDERSSON

Carina Seth Andersson gick ut Konstfack MFA 1993 och har sedan dess bedrivit sin egen konstnärliga verksamhet. 2009 fick hon i uppdrag att designa vasen Dagg som säljs hos Svenskt Tenn och som kommit att bli en riktig klassiker. Carina ligger även bakom succéer så som vasen Pallo och ljuslyktan Tokyo. Samtliga produkter tillverkas av oss på Skrufs Glasbruk. 

 

Karin eriksson

Karin Eriksson är keramiker/formgivare med examen i produktdesign vid Linnéuniversitet. Alltsedan dess har drivkraften i hennes arbete varit interaktionen mellan människan och produkten, det ordlösa språket former har och vad som händer när vi rör vid produkter. ”Att arbeta med glas är lite som trolleri – den stora kontrasten mellan det glödheta formbara under produktion och det krispigt hårda, kalla när det är klart, gör det till ett spännande material att arbeta med. För Skruf har Karin formgivit glasserien Gripp och ljuslyktorna Ballong, som båda produceras på Skrufs Glasbruk. 

Matilda Ringnér

Matilda tog sin Bachelor of Fine Arts i industri- och produktdesign på Linnéuniversitet 2008 och har därefter dedikerat sina år som designer åt allt från möbler till glasögon. Hennes arbete handlar, när hon själv får uttrycka det, om att ”ta fram produkter med identitet, som har historier att berätta.” För Skruf har Matilda designat karaffen Rainman – en karaff som utmanar traditionella produktionsmetoder och är en nytolkning av den traditionella karaffen. Rainman, som produceras här på Skrufs Glasbruk, har blivit internationellt uppmärksammad och ställts ut på Museum of Modern Art i San Fransisco och Shanghai Museum of Glass.

 

Eva-lena Martinsson

Eva-lena har många års utbildning inom måleri, keramik, skulptur och grafik. Hennes  formgivning drivs av längtan efter att få förmedla glädje, värme och närhet. Glaset som uttrycksform har gett henne möjlighet att arbeta med färg på nya och annorlunda sätt. ”Glaset är fantastiskt. Här kan jag leka och finna nya lösningar i oändlighet – det är glädje”. För oss på Skruf har Eva-lena formgivit Ängeln som produceras här på Skrufs Glasbruk.