Öppettider i vår butik
mån-fre 09.00-17.00, lör-sön 10.00-16.00
Kajvägen 4 · 365 94 Skruv
info@skrufsglasbruk.se
0478-201 33

Inga produkter i varukorgen.

UPPTÄCK VÅRA FORMGIVARE

En imponerande samling

1896 byggdes det för fullt i det lilla samhället Skruv. Året efter det, stod ett glasbruk klart. Platsen för Skrufs glasbruk var väl genomtänkt av grundaren Robert Celander. Han ville dra nytta av järnvägen som kommit på plats år 1874. Då kunde tåget transportera tung sand till glasbruket som behövdes för att göra glasmassa, men även för att frakta bort det färdiga glaset i stora trälådor. I området fanns det gott om skog som gick åt väldigt mycket för att värma glasugnarna. Glasbruket invigdes lördag, 10 april 1897. På plats var prästen för att hålla en hyttpredikan, och efter det väntade ett stort kalas.

Formgivare
CARINA SETH ANDERSSON

Carina Seth Andersson gick ut Konstfack MFA 1993 och har sedan dess bedrivit sin egen konstnärliga verksamhet. 2009 fick hon i uppdrag att designa vasen Dagg som säljs hos Svenskt Tenn och som kommit att bli en riktig klassiker. Carina ligger även bakom succéer så som vasen Pallo, ljuslyktan Tokyo och Kolonn som tillverkas hos oss på Skrufs Glasbruk.

Kolonn är vasen som passar både till den stora blombuketten och några enstaka kvistar eller blad. Designen är enkel och tidlös, och finns i tre olika storlekar.

Formgivare
SKRUFS GLASBRUK

Skruf-serien är designad av glasblåsare som arbetar på Skrufs Glasbruk i Småland.

Formen för hela serien är inspirerad av en skruv med en lätt skruvad form. Skrufs Glasbruk ligger i det lilla samhället Skruv som ligger 5 mil öster om Växjö i Småland. När glasbruket startade 1897 stavades orten Skruf. Den gamla stavningen lever kvar som ett fint märke över vårt svenska glashantverk.

Designen är tidlös, stilfull och lite lätt skruvad.

Skruf finns i hela 18 olika utföranden. En serie att samla på!